ویژگی‌های صنعت لیزینگ

صنعت لیزینگ از ویژگی هایی مختص به خود برخوردار است که عمده ترین آنها به شرح زیر است:

ویژگی‌های صنعت لیزینگ

1.تخصص
ضرورت دانش فنی و تخصص در این رشته از عملیات اعتباری نسبت به عملکرد سایر موسسات اعتباری محسوس و درخور توجه است زیرا موضوع مالکیت، اجاره و استرداد مورد اجاره در صورت عدم ایفای تعهدات از سوی مستاجر و فروش یا اجاره مجدد آن به مستاجر جدید، همچنین روش خرید و اجاره مجدد، اجاره اعتباری برون مرزی و لیزینگ به روش اهرمی، روش های پیچیده ای هستند که یک شرکت لیزینگ با تکیه بر تجارب و تخصص های خود از عهده آنها برمی آید. به علاوه روش اجاره عملیاتی نیز مستلزم آشنایی با روش های علمی و محاسباتی خاص است که از عهده شرکت های لیزینگ برمی آید. در این زمینه می توان ادعا کرد که شرکت های لیزینگ می توانند به درستی به عنوان بازوی اجرایی بانک ها، موسسات مالی و ارگان های اقتصادی دارای سرمایه، عمل کنند.

2.سرعت عمل
یکی از ویژگی های صنعت لیزینگ علاوه بر ضرورت صحت عملیات و دانش فنی آن، سرعت عمل در اتخاذ تصمیم براساس تحقیق و بررسی جوانب امر مبتنی بر شناخت لازم و کافی درباره رشته موردنظر است؛ به گونه ای که ضمن لحاظ کردن حداقل ریسک ممکن، پاسخگویی به درخواست متقاضیان را در حداقل زمان، میسر کند. این ویژگی در اغلب موارد به رغم شرایط نسبتاً دشوارتر شرکت های لیزینگ به ویژه از نظر نرخ سود و مزان بازپرداخت اقساط و فراهم نبودن شرایط دوران مشارکت، موجب جلب و جذب متقاضیان شده است.

3.تمرکز فعالیت
شرکت های لیزینگ به دلیل ماهیت فعالیت خود و در صورت دراختیار داشتن نیروهای متخصص و کارآمد، به سازمان گسترده و پیچیده ای نیاز ندارند و امکان تمرکز کردن کلیه واحدهای سازمان در یک محل وجود دارد بنابراین به تبع امکان دستیابی به نتیجه سریع تر، متقاضیان از این گونه شرکت ها استقبال بیشتری خواهند کرد.

4.انعطاف پذیری
یکی از ویژگی های دیگر عملیات لیزینگ، انعطاف پذیری آن است؛ به طوری که براساس مکانیزم های خاص خود و در زمینه قراردادهای متنوع می تواند خود را با شرایط متقاضی مطابقت دهد. این خصوصیت در مورد پرداخت اقساط، تعدیل مرحله ای قرارداد و تسویه زودتر از موعد و جایگزینی مستاجر قابل ذکر و بررسی است.

5.محدودیت‌های اعتباری
شرکت های لیزینگ به تبع عدم پیروی از مصوبات شورای عالی بانک ها و با عنایت به پوشش قابل قبول ریسک های احتمالی، می توانند درخواست متقاضیان را از لحاظ میزان اعتبار موردنظر به نحو مطلوبی پاسخ دهند.

6. جلوگیری از صوری بودن عملیات اعتباری
عملیات لیزینگ و نحوه عقد قرارداد و تملک شرکت های لیزینگ بر موارد اجاره و نیز تحویل و تحول عینی و واقعی موارد اجاره از بروز هرگونه سوء استفاده احتمالی و صوری بودن عملیات اعتباری جلوگیری می کند.

مزایای عملیات لیزینگ

معدودی از مزایای عملیات لیزینگ به شرح ذیل است.

مزایای عملیات لیزینگ

۱.غیرربوی بودن
در روش اجاره اعتباری (لیزینگ) موضوع بهره مطرح نیست و موجر برای تجهیزات و یا دستگاه ها و ماشین آلاتی که اجاره می دهد، اجاره بهای عادلانه ای را تعیین می کند و اقساط اجاره از دو جز تشکیل می شود: جزء اول آن، بخشی از قیمت تمام شده مورد اجاره و جزء دوم، درصدی بابت هزینه های اجرایی و سود عادلانه شرکت موجر است.

۲.غیروثیقه ای بودن
از آنجا که شرکت لیزینگ در طول مدت اجاره مالک تجهیزات و دستگاه ها باقی می ماند، در شرایط معمول از مستاجر وثیقه ای مطالبه نمی کند، مگر در موارد خاص، به این ترتیب دارایی های مستاجر به عنوان وثیقه برای اخذ تسهیلات مالی/بانکی آزاد باقی خواهد ماند. بنابراین در مواردی که مستاجر وثیقه باارزشی نداشته باشد، از دریافت تسهیلات به صورت اجاره و در قالب روش های لیزینگ محروم نمی شود.

۳.آزاد کردن منابع مالی مستاجر
استفاده از روش اجاره اعتباری (لیزینگ) منابع مالی مستاجر را برای تامین هزینه های جاری و یا هزینه های سرمایه ای آزاد می گذارد و به این ترتیب با مشخص بودن مبلغ مال الاجاره، امکان پیش بینی دقیق تر گردش نقدینگی برای مستاجر فراهم می شود.

۴. امکان تملک تجهیزات و دستگاه ها
در بعضی از روش های لیزینگ (اجاره اعتباری) مستاجر می تواند در پایان مدت قرارداد با پرداخت مبلغ کمی که در تاریخ عقد قرارداد تعیین شده است (Residual Value) تجهیزات یا دستگاه های مورد اجاره را به مالکیت خود درآورد. در مواردی که مستاجر به دلایلی از جمله از رده خارج شدن تجهیزات و دستگاه ها یا عدم نیاز به ادامه استفاده از آنها و غیره، به تملک تجهیزات و دستگاه ها تمایلی نداشته باشد، می تواند از این حق استفاده نکند و مورد اجاره را به موجر عودت دهد.

۵.ایجاد اشتغال
لیزینگ یکی از روش های بسیار موثر در ایجاد اشتغال محسوب می شود زیرا می تواند شرایط لازم کار را برای متخصصان یا افرادی که توانایی کار دارند اما فاقد امکانات و تجهیزات لازم هستند، فراهم کند. همچنین یاری رساندن به شرکت های تولیدی از طریق کمک فروش و افزایش تولیدات و روان کردن چرخه تولید آنان، به ایجاد اشتغال و حفظ آن کمک شایانی خواهد کرد.

۶. ضدتورمی بودن
روش لیزینگ به دلیل عدم تزریق مستقیم منابع مالی به بازار و پیشگیری و بازدارندگی از ورود مستقیم منابعی که به صورت تسهیلات واگذار می شود به بازار بورس، دارای خاصیت ضدتورمی است. از یک سو، (به ویژه در روش لیزینگ کمک فروش) به یاری چرخه تولید و افزایش حجم آن می آید و در نتیجه سطح تولید داخلی را بالا می برد و از سوی دیگر، از طریق واگذاری تسهیلات برای خرید محصولات تولیدی و ایجاد اشتغال و افزایش عرضه محصولات موردنیاز جامعه، ضمن بالابردن میزان تولید ناخالص داخلی، به عنوان اهرمی ضدتورمی عمل می کند.

۷. جایگزینی
در روش لیزینگ، امکان جایگزینی دستگاه ها، ماشین آلات و وسایل نقلیه به منظور هماهنگ شدن با صنعت و تکنولوژی روز و همچنین نیاز و ضرورت بنگاه های اقتصادی برای متقاضیان فراهم می‌شود.

معرفی انواع وام

واسپاری صنعت نفت آیندگان در راستای حمایت از تمامی تولیدکنندگان و فعالان اقتصادی تسهیلات خرید وسایل مورد نیاز به جهت تجهیز دفتر کار را با شرایط بسیار مناسب به تمامی متقاضیان اعطا می‌نماید.

با کلیک در باکس بالا، دریافت تسهیلات خرید تجهیزات مورد نیاز خود را  کمتر از یک هفته تا سقف 4 میلیارد تومان را به شما نشان خواهیم داد.

نوشتهٔ پیشین
تعریف لیزینگ